Dränering Gästrikland

Har du fått in fukt i källaren eller är din fastighets dränering utförd för mer än 30 år sedan kan du kontakta oss för att få en kostnadsfri fuktmätning i din fastighet utförd. Vi är experter på dränering i Gästrikland och kan erbjuda dig professionell hjälp för din husdränering.

Dränering av en fastighet är en viktig funktion som ser till att grundvatten, regnvatten och smält snö inte ansamlas vid husgrunden utan istället förs iväg från fastigheten till en brunn. Om dräneringen inte fungerar effektiv kan det inträffa att fukt tar sig in genom husgrunden och skapar fuktskador. Om man inte åtgärdar dessa fuktskador kan det istället uppstå akuta skador men även utvecklas mögel som kan vara hälsovådligt för de personer som vistas i fastigheten. Om du misstänker att du har fukt i din källare kan du kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt platsbesök där vi utför en fuktmätning.

 

Utföra dränering i Gästrikland

Till att börja med behöver du göra en fuktmätning i din fastighet. Fuktmätningen sker dels av inomhusluften i källaren och dels av materialet i väggen. Luftfuktigheten i inomhusluften får inte överstiga 75 % medan luftfuktigheten i väggmaterialet inte får överstiga 17 %. Om luftfuktigheten överstiger dessa värden kommer fuktteknikern att göra ytterligare undersökningar för att försöka lokalisera var fukten kommer in i fastigheten. Därefter skriver fuktteknikern ett protokoll över vad som framkommit i undersökningen.

 

Gårdsmark är experter på dränering i Gästrikland och kan hjälpa dig då du behöver utföra en husdränering i Gästrikland. Genom formuläret på vår hemsida kan du boka ett kostnadsfritt hembesök där vi utför en fuktmätning och lämnar förslag på åtgärder, utan några förpliktelser.

 

När du behöver dränera hus i Gästrikland

Våra medarbetare är experter på tjänster inom markarbeten som exempelvis dränering i Gästrikland. Det innebär att vi utför arbetet på ett professionellt och korrekt sätt. Vi har de maskiner, fordon och den kunskap som krävs för att snabbt utföra dränering av din fastighet och samtidigt undvika att efterlämna för stora skador på din tomt. Vi kan erbjuda dränering i Gästrikland till konkurrenskraftiga priser och självklart lämnar vi också garantier på våra arbeten så att du kan känna dig trygg med vårt arbete, även efter att vi är klara.

 

ROT-avdrag vid husdränering i Gästrikland

Som privatperson har du möjlighet att använda ROT-avdrag för dräneringsarbeten. Det innebär att du kan göra ett skatteavdrag på 30 % av våra arbetskostnader. Du kan maximalt erhålla upp till 50 000 kronor per år i ROT-avdrag. Är ni två som står som ägare till huset kan ni både göra ROT-avdrag på upp till 50 000 kronor vardera. För att kunna använda ROT-avdraget krävs det att du står som ägare till fastigheten, har fyllt 18 år och att du har betalat in minst motsvarande belopp i skatt. Gårdsmark uppfyller alla krav för att du ska kunna använda ROT-avdraget för våra arbetskostnader.

 

Om oss

När du söker ett seriöst och professionellt markföretag kan du med varm hand vända dig till Gårdsmark som utför marktjänster som bland annat dränering i Gästrikland. Våra medarbetare har yrkesutbildning inom mark och anläggning och har dessutom en lång erfarenhet inom branschen. Det gör att det finns en stor kunskap när det kommer till husdränering i Gästrikland.

 

Du kan kontakta oss för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig då du ska dränera ditt hus. Du kan också använda vårt formulär på hemsidan för att boka ett platsbesök där vi kan utföra en fuktmätning i din fastighet, kostnadsfritt och utan förpliktelser.